top of page

Expozíciós forgatókönyvek

 

 

 

 

 

 

Internet linkek

A Cefic 2015. júliusában kiadott új standard mondatai az expozíciós forgatókönyve és az xml-en alapuló informatikai rendszer, mely lehetővé teszi a forgatókönyvek továbbítását és egyszerű használatát a cégek EHS (EBKM) információ rendszerében (angol).

Az Ügynökség ingyenes szoftvere a kémiai biztonsági értékelés végrehajtására és a forgatókönyv elkészítésére: a CHESAR (angol)

Az Ügynökség példái az expozíciós forgatókönyvekre (angol)

A felhasználások leírására szolgáló angol mondatok magyar fordítása az OKBI oldalán

Az expozíciós forgatókönyvek javasolt formátuma angolul

Az expozíciós forgatókönyvek a kémiai biztonsági értékelés részei veszélyes anyagokra. Az adatlapokhoz tartozó csatolmány. Folyamatos ki- és átalakulásban van, részleteket majd ha ez befejeződött.

1. Metanolt vásárolunk több szállítótól. Nem kapunk magyar adatlapot, de expozíciós forgatókönyvet sem. A felhasznált de desztillációval visszanyert metanolt továbbadjuk kisebb igényű felhasználóknak. Kell-e forgatókönyvet adni mellé és milyet? Amennyiben a metanol hulladéknak deklarálva adják tovább, természetesen nem kell. De ha anyagként  adják tovább, akkor biztonsági adatlapot kell mellé adni, de forgatókönyvet nem. Figyelembe kellene venni a bevitt szennyezések hatását a termék használatának kockázatában. 

 

bottom of page