Kémiai biztonsági munkáim kapcsán több dokumentumot készítettem. Ezek tölthetők le erről az oldalról. Karácsonyi ajándékként többé-kevésbé befejeztem a szerkesztett körlevelek aktualilzálását a méregközponti bejelentéssel:

Mivel december végén megjelent az új adatlap rendelet magyar helyesbítése, aktualizáltam az adatlap űrlapjaimat, mely igen sok pontra kitöltési útmutatást is tartalmaznak anyagokhoz és keverékhez. A megfelelő helyre kattintva a Word fájl letölthető.

Mindegyik saját elérhető dokumentumom első lapján részletes útmutató található arról, hogy miként kell ezeket használni:

A keverékek CLP osztályozását segítő EXCEL fájl (aktualizáltam benne a segítő listákat, lásd ezeket alul): Ön beírja a komponensek CAS számait és százalékát és az EXCEL kiadja az osztályba sorolást, azt, hogy szerepel-e a jelöltlistán valamelyik komponens, vagy vonatkozik-e rá munkahelyi határérték, vagy harmonizált osztályzás, vagy a határokon átmenő forgalma esetén van-e valami feladata. Mostanában hozzáadtam azt is, hogy keresse meg: szerepel-e a XVII. mellékletben (korlátozások) vagy az engedélyezésre a XIV mellékletbe kiválasztott, vagy a SEVESO rendeletben névszerint említett anyagok között. Ezek a biztonsági adatlap elkészítését segítik.

Az osztályba sorolás küszöbszázalékait, a besorolási százalékokat, azokat, melyek felett kérésre adatlapot kell adni és/vagy a címkére a "Kérésre biztonsági adatlap kapható" szöveget kell írni egy másik Excel fájl tartalmazza. Nem tudok adatlapot készíteni ennek gyakori használata nélkül. Ehhez most hozzátettem az UFI bejelentésben kulcsszerepet játszó kétféle veszélyességi megkülönböztetést (I. és II. táblázat).

A biztonsági adatlapok készítését több dokumentum segíti. Egyrészt a MAVESZ szervezésében társszerzőként írt könyvem.  Készítettem egy új Excelt a kockázatértékelésre és a munkavédelmi törvény új feljegyzési előírásának teljesítésére. Innen letölthető.

Ezen túlmenően, most aktuális azok számára, akik az orosz föderációba szállítanak, hogy megismerkedjenek az orosz REACH-csel. A határidők az egyszerű regisztrációra hamar lejárnak. El kell olvasni, angolul vannak:

  • facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr

© 2021. január 21. Körtvélyessy Gyula. Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now