• facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr

© 2020. március 9. Körtvélyessy Gyula. Wix.com

Kémiai biztonsági munkáim kapcsán több dokumentumot készítettem. Ezek tölthetők le erről az oldalról.

Mindegyik első lapján részletes útmutató található arról, hogy miként kell ezeket használni.

A keverékek CLP osztályozását segítő EXCEL fájl: Ön beírja a komponensek CAS számait és százalékát és az EXCEL kiadja az osztályba sorolást, azt, hogy szerepel-e a jelöltlistán valamelyik komponens, vagy vonatkozik-e rá munkahelyi határérték, vagy harmonizált osztályzás, vagy a határokon átmenő forgalma esetén van-e valami feladata. Osztályozást segítő EXCEL Mostanában hozzáadtam azt is, hogy keresse meg: szerepel-e a XVII. mellékletben (korlátozások) vagy az engedélyezésre a XIV mellékletbe kiválasztott, vagy a SEVESO rendeletben névszerint említett anyagok között. Ezek a biztonsági adatlap elkészítését segítik.

Az osztályba sorolás küszöbszázalékait, a besorolási százalékokat, azokat, melyek felett kérésre adatlapot kell adni és/vagy a címkére a "Kérésre biztonsági adatlap kapható" szöveget kell írni egy másik Excel fájl tartalmazza. Nem tudok adatlapot készíteni ennek gyakori használata nélkül.

A biztonsági adatlapok készítését több dokumentum segíti. Egyrészt a MAVESZ szervezésében társszerzőként írt könyvem. Segítő megjegyzésekkel ellátott biztonsági adatlap űrlap anyagokhoz és keverékhez. Nagyon sok minden található a biztonsági adatlapok kezeléséről és formai követelményeiről, az adatlap rendelet értelmezéséről a szerkesztett körleveleimben.

Készítettem egy új Excelt a kockázatértékelésre és a munkavédelmi törvény új feljegyzési előírásának teljesítésére. Innen letölthető.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now