top of page

Mivel is foglalkozom?

A Jóistennek (és feleségemnek) hála 2000-ben nagyot fordult az életem. Az addigi - minden nap bejárunk és dolgozunk = kutatunk-fejlesztünk - életmód után önálló vállalkozó lettem. A kémiai biztonság, a környezetvédelem, az ózonlebontó anyagok kiváltása lett a munkaterületem. Minden "véletlen" volt, de nagyon jól sikerült, hála Istennek! :)

REACH, az új vegyi anyag rendelet, CLP az új vegyi anyag osztályozási rendelet.,

A Magyar Vegyipari Szövetségben az EU-hoz csatlakozó országok kémiai biztonsági ismeretanyagának bővítésére indult projekt magyar vezetője lettem. Ahogy mondani szoktam, még fizettek is, hogy valami egészen újat tanuljak hatvan éves fejjel. Azóta előadásokat tartok, kérdésekre válaszolok (ingyen), cégeket látogatok és van jó néhány  hazai és külföldi vállalat, melynek szakértője vagyok e területen. Egyéb témákban (CLP, az új osztályozás, biocidok, növényvédő szerek, gyógyszerek, kozmetikumok), a felvetődő kérdések miatt kellett (be- és) elmerülnöm.

A honlapom jelentős részén a kérdések alapján kialakított, nagyon gyakorlati ismereteimet szeretném átadni. A menüsorban a Munkám alatt található REACH menüre kattintson!

Tartálytisztítás, egy elhanyagolt kulcstevékenység a szállítói láncban
UNIDO szakértés ózonlebontó, POP, és hasonló anyagok kiváltása és megsemmisítése területén.

E területre is véletlenül tévedtem. Egy régi svájci ismerősöm megkérdezte, hogy értek-e a klórozáshoz. Mivel a SZEVIKI-ben, a volt munkahelyemen, nagyon sokat foglalkoztunk ezzel, igent válaszoltam. Így lettem UNIDO szakértő. Eljutottam Észak-Koreától Argentináig mindenhova. Nagyon sokat köszönhetek elhunyt munkatársamnak, Fekete Szilárdnak. A tőle tanult környezeti szemléletmód nagyon sokat segített. Persze sokan mások is segítettek, felsorolni sem lehet mindenkit.

Néhány itt szerzett tapasztalatot is meg szeretnék osztani. A menüsorban fenn a Munkám alatt található UNIDO menüre kattintson!

Biocidok, gyógyszerek, növényvédő szerek, kozmetikumok.

A tartályba is véletlenül kerültem... :) (Nincsenek véletlenek! A Jóisten pontosan tudja és követi, hogy mi és miért történik velünk. Csak ismerjük fel az akaratát...)

Megkerestek a hazai tartálytisztítással foglalkozó cégek, hogy szeretnének szövetségbe törmörülni, mert csak így adhatják ki az egész Európára közös tisztítási igazolást (ECD). így lettem először a hazai Szövetség elnöke, majd az európai föderáció, az EFTCO igazgatósági tagja.

Néhány link és ide tartozó gondolat látható a honlapom Munkám/Tartálytisztítás részén.

A biocidokkal azért kezdtem foglalkozni, mert kijött az új európai biocid rendelet. Nagyon hasonlított szemléletében a REACH-hez és persze kaptam kérdéseket. Hasonló a helyzet a növényvédő szerekkel és a kozmetikumokkal.

Az UNIDO munka keretében kellett elmélyednem a gyógyszercsomagolás kérdéseiben (előadást kellett tartanom róla). Ezekről az elszórt ismereteimről számolok itt be. Ezek az oldalak szintén a Munkám menüsor alatt érhetőek el.

bottom of page